Fit & Co biedt meer dan een fysieke gezondheid...

                                         Wij werken ook aan je mentale gezondheid

FIT & CO is een multidisciplinair gezondheidscentrum waar je zowel voor je fysieke gezondheid als voor je mentale gezondheid terecht kan.

Sporten verbetert je zelfbeeld, werkt even goed als antidepressiva bij lichte en matige depressies*,  helpt bij overgewicht en obesitas om je gewicht onder controle te krijgen en is een goede copingstrategie bij stress en angst. Regelmatig sporten, zonder extreme belasting, kan ook een middel zijn om beter om te gaan met chronische pijn.

Maar soms heb je extra ondersteuning en begeleiding nodig om je mentaal evenwicht terug te vinden, je psychologische flexibiliteit te vergroten en bewust, mindful dingen te doen (ACT) waardoor je het leven kan leiden waar JIJ voor kiest.
FIT & CO  biedt hiervoor Counseling & Coaching sessies aan.
Deze sessies worden begeleid door Katelijne Lauwers,  ACT-therapeut, Gedragscounselor, Klinisch psycholoog, PhD (specialisatie neuro- & psychofysiologie) en erkend Tabakoloog.

Waarvoor kan je bij mij terecht:                                        
                                                                                        

 Counseling bij chronische pijn

Pijnklachten kunnen ontstaan  als gevolg van lage rugklachten, nek- en schouderproblemen, migraine, chronische hoofdpijn, fibromyalgie,  RSI, reuma, whiplash en andere aandoeningen. Door te vechten tegen deze pijnklachten maak je het probleem alleen maar erger. Stoppen met vechten geeft je daarentegen ruimte om nieuwe mogelijkheden naast de pijn te ontdekken. Hoe je dit doet leer je in deze counselingsessies.

 
 
 
 
 

Chronische pijn
Eetproblemen
Stoppen met roken
Stess & Burn-out

Mental Coaching

 

 

 

 

   Counseling bij eetproblemen

Dit is een begeleiding bij eetproblemen waarbij  je te veel eet:

  Overgewicht (BMI > 25) en Obesitas (BMI > 30)

  Eetstoornissen zoals boulimie en binge eating (geen AN!!!) waarbij je te veel eet! Je gebruikt je eetbuien als een vorm van controle waardoor je niet moet stilstaan bij vervelende interne gewaarwordingen.

Tijdens deze counselingsessies gaan we samen op zoek naar het effect van je eetgedrag op korte en lange termijn. Waar worstel jij mee? Je leert  in deze counselingsessies technieken om ruimte te maken voor moelilijke emoties en onaangename lichaamsgewaarwordingen.  Je leert bewust, mindful eten.  Uiteindelijk kies je bewust voor het leven dat JIJ wilt leven. 

 

Counseling bij Stoppen met roken

Als erkend tabakoloog ga ik samen met je op zoek naar je psychologische en/of lichamelijke afhankelijkheid van de sigaret en je rookgewoontes. Wat lokt je rookgedrag uit en wat houdt het in stand? Je leert ook vaardigheden aan om neen te zeggen tegen de sigaret. Geleidelijk aan draait niet alles meer rond de sigaret, en kies je voor het leven dat JIJ wilt leven. Er wordt ook gewerkt aan hervalpreventie.

Terugbetaling door de mutualiteit is mogelijk.

 

Counseling bij stress - burn-out - psychosomatische klachten

Een druk leven zit vol stressmomenten. Het is niet de bedoeling om deze spanning of stress uit je leven te bannen, want een spanningsloos bestaan is niet voorstelbaar en niet wenselijk; Stress hoort bij het leven! Het is belangrijk bewust en mindful te leren omgaan met dagelijkse beslommeringen, pijnlijke momenten en ongemakken in het leven, zodat stress niet je leven gaat beheersen en  jij bewust kiest voor het leven dat JIJ wilt leven.

Je kan bij mij terecht voor een begeleiding ter preventie van stress of voor een begeleiding als er reeds sprake is van langdurige stress en /of een burn-out of voor een begeleiding bij psychosomatische klachten

Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die veroorzaakt worden door stress. Dat betekent dat artsen geen lichamelijke verklaring voor jouw klachten vinden. Deze klachten kunnen zich uiten in bv. (spannings)hoofdpijn, hyperventilatie, benauwdheden, verhoogde prikkelbaarheid, CVS, fybromyalgie, slaapproblemen, angstklachten, paniekaanvallen, concentratieproblemen, prikkelbare darm, spier en gewrichtsklachten, chronische lage rugpijn, huidklachten,... Waar worstel jij mee?

Het doel van de behandeling is er voor te zorgen dat de kwaliteit van jouw leven terug verbetert. Dit kan onder andere bereikt worden door te leren omgaan met bepaalde gevoelens, gedachten en gewaarwordingen die je hinderen of te leren opkomen voor jezelf, jouw psychologische flexibiliteit  te vergroten en jezelf terug te vinden. Cognitief gedragstherapeutische technieken zoals  emotieregulatietechnieken, kosten-baten analyse, dingen in perspectief plaatsen, piekermomenten, relaxatietraining, ACT - en mindfulness-oefeningen, timemanagement en/of sporten, ... kunnen aan bod komen.

 

 Mental Coaching

Wens je extra ondersteuning bij moeilijke momenten zowel in de professionele als priv?-sfeer, dan kan een persoonlijke coach je hierbij helpen. Het doel van deze sessies is je gezondheid bevorderen en je psychologische flexibiliteit te verhogen.

 

Doelgroep:

Volwassenen of jongeren vanaf 15 jaar


Praktisch:

Voor meer informatie kan je terecht op het telefoonnummer 0477.79.92.50 of via e-mail katelijne@fitenco.be.

Voor afspraken en prijzen klik hier:

 

Katelijne Lauwers is erkend als psycholoog door de Psychologencommissie onder het erkenningsnummer 652106111;

Ik ben  lid van de Belgische Federatie van Psychologen, De Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie, de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen en ACBS - member; 
Daarnaast ben ik docent Psychologie en Gezondheidspromotie aan de KHLIM dept. Gezondheidszorg en werkte ik jaren als tabakoloog voor de Stichting tegen Kanker.
Ik volg regelmatig
bijscholingen.

Opleidingen en Bijscholingen

   Licentiaat in de Klinische Psychologie  - KU Leuven

   Doctor in de psychologische wetenschappen - specialisatie: neuro- en psychofysiologie

  PG - Gedragscounselor  - Thomas More Antwerpen

   PV - Tabakologie en Rookstopbegeleiding -  KU Leuven ism VRGT en Tabakstop

   Cognitieve Therapie in de behandeling van obesitas bij volwassenen - Cure & Care

   Acceptance and Commitment Therapy (ACT)  - opleiding voor hulpverleners -
    ACT-Academie.be

 ACT bij rookstop - VRGT ism Sara Bosman; ACT-Academie.be

 ACT bij obesitas - Eetexpert.be

  ACT bootcamp 2014: verslaving en chronische pijn

  ACT bootcamp 2015: de therapeutische relatie

 

>Top

 

* Exercise for depression, Cochrane Database Systematic Review 2013:9: CD004366